All inclusive 

Begin dit jaar werden wij gevraagd om een all inclusive weekend te verzorgen voor het jubileumjaar van het damesdispuut uit Breda.  De opdracht was 'luxe verwennerij en sfeer". Direct hebben we JA gezegd omdat wij ons konden voorstellen dat het natuurlijk geweldig is om met dierbaren in een villa te vertoeven, zonder de drukte van andere gasten zoals in een hotel, maar wel met hotelservice zoals ontbijt en diner.

 

Daarnaast zijn nieuwe uitdagingen sowieso spannend en leuk en het was een mooie kans om, als testcase, te zien of we in de toekomst vaker dit soort weekenden willen aanbieden.

 

Samen met een kookgekke vriendin hebben we een menu gemaakt en zijn we aan de slag gegaan. Het was een geweldige en leerzame ervaring van het begin tot het einde. Onze lat lag hoog dus de eerste dag stonden wij om 8 uur 's morgens al groente te snijden, sausjes voor te bereiden, zalm te marineren en tapenades te maken. 

 

Het menu:

Dag 1: ontvangst met borrel met vers gemaakte hapjes zoals paddenstoelen pasteitje, risotto-bitterballen, Italiaanse kaas worst plankje met olijven en ham. Diner met Zalm uit de oven met verse kruidensalsa, Kippendijen op z'n Italiaans, pasta met salieboter en pasta met gorgonzolasaus, gegrilde groente en salade. Toe een kaasplankje met port, daarna Kofie/thee met Limoncello

 

Dag 2: Ontbijt met vers fruit, een eitje, Griekse Yoghurt met hmmm "rote Krutzen" verse Kaiser Brötchen, donkerbruin brood, kaas, vlees melk en sap. Deutsche Abend met zuurkool,rode kool en met sinaasappel geglaceerde beenhammetjes uit de oven. BratKotoffeln en aardappelpuree. Lekkere Duitse salade en worteltjestaart toe.

 

Dag 3: Weer een lekker ontbijt. Borrel in Japanse sfeer met Japanse nootjes, Zalmtrio met saké/soya dressing, Gegrilde stukje tonijn met sesamfinish. 's Avonds hebben we een Sushi workshop gehouden en het daarna heerlijk opgegeten.

 

Als hobby kokkinnen hebben we geprobeerd om de mooiste en lekkerste gerechten te serveren, met oog voor detail qua opmaak, aankleding en zelfs aangepaste muziek. 

 

De mooiste beloning was dat we dit mochten doen voor een groep super dankbare, enthousiaste en lieve dames van het Bredase Dispuut. Het was voor ons een extra motivatie om juist hen, het lekkerste en beste voor te zetten.

 

Hoe nu verder:

We vinden het heel erg leuk om van elk gerecht of maaltijd iets bijzonders te maken en onze gasten te verwennen op culinair vlak.  We willen dat onze gasten een onvergetelijk weekend hebben met de privacy van een eigen villa. Alles kan en alles mag, natafelen tot 2 uur 's nachts, zingen tijdens het eten, er zijn geen andere gasten, alleen je eigen groep vrienden, collega's of familie. Met dat idee in ons achterhoofd zullen we de komende tijd nadenken in wat voor vorm we deze weekenden kunnen aanbieden en hoe dit te combineren is met onze andere werkzaamheden.

 

 

Wordt vervolgd.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Minke van Dooremalen (zaterdag, 28 november 2015 11:22)

  Dames, het was fantastisch! We hebben een onvergetelijk weekend gehad, GENOTEN!!!

 • #2

  Eli Maurin (zondag, 05 februari 2017 07:24)


  It is truly a great and helpful piece of info. I am satisfied that you shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 • #3

  Dia Claro (dinsdag, 07 februari 2017 10:34)


  This is my first time go to see at here and i am in fact impressed to read everthing at alone place.

 • #4

  Helena Ferrer (donderdag, 09 februari 2017 11:23)


  I love it when folks get together and share opinions. Great website, stick with it!